fbpx

Akupunktur

  • Klinikken Nørreport

På klinikken behersker vi tre forskellige former for akupunktur, som vi benytter både som selvstændig behandlingsform og som supplement til den kiropraktiske behandling. Kombinationen af specifik ledbehandling og akupunktur har vist sig yderst effektiv ved forskellige smertetilstande i eller stammende fra muskler og led. Akupunktur er blevet mere og mere anerkendt inden for det etablerede behandlingssystem, og der er tiltagende forskningsmæssigt belæg for effekt ved flere smertetilstande.

Klassisk traditionel akupunktur

Akupunktur er en 4000 år gammel, kinesisk behandlingsform, som bygger på teorien om, at der i kroppen løber baner (meridianer) med elektromagnetisk energi, også kaldet Qi.

Qi er den energi, der får alt i organismen til at fungere optimalt. Bliver Qi blokeret (af fysiske eller psykiske årsager) kommer der ubalance i kroppen, som kan give sig til udtryk på mange forskellige måder f.eks. hovedpine, iskiassmerter, svækkelser i immunsystemet eller problemer med huden o.l. Behandling med nåle er en del af akupunkturen og bruges til at ophæve disse Qi-blokeringer således, at kroppens egen healing optimeres.

Evidensbaseret akupunktur

Ved den evidensbaserede akupunktur bruges naturvidenskabelige forklaringsmodeller med forankring inden for anatomien, fysiologien og sygdomslæren, som man kender inden for den vestlige medicin. Metoden vinder tiltagende udbredelse som smertebehandling hos læger i Danmark.

Dry needling

Dry needling er strengt taget ikke en akupunkturform, men en meget effektiv og relativ smertefri måde at behandle spændt og smertefuld muskulatur på. Nålen sættes direkte i muskelknuder (myoser), som herefter har en tendens til at forsvinde allerede efter få sekunder. Dry needling som behandlingsform er opstået efter, man har forsøgt at behandle disse muskelknuder med blokader. Man opdagede, at ofte var nåle alene uden blokade lige så effektive som indstik med blokade. I betragtning af at effekten er den samme, og man undgår alle bivirkningerne ved blokader, er dry needling et oplagt supplement i behandlingen af muskler og led. ”De tørre nåle” hentyder altså til, at de er uden blokade. Dry needling er særligt nyttigt ved akutte tilstande, hvor muskulaturen kan være så spændt, at ledbehandling umiddelbart ikke kan påbegyndes. Ligeledes er det nyttigt hos de få patienter, som af forskellige grunde ikke kan tåle kiropraktisk ledbehandling.

Dry needeling benyttes som supplement til behandling på klinikken af alle klinikkens kiropraktorer og vores fysioterapeuter.

Akupunktører

Læs mere om behandleren: Helle Virenfeldt

Helle Virenfeldt

Zoneterapeut og Akupunktør, RAB

Læs mere om behandleren: Nanna Ørum Christensen

Nanna Ørum Christensen

Kiropraktor og Akupunktør