Laserterapi
- Klinikken Nørreport
Hvad er Laserterapi?
Laserterapi er brugen af specifikke bølgelængder af lys til at skabe terapeutiske effekter. Disse effekter omfatter hurtigere sårheling, smertelindring, forbedret blodcirkulation og formindsket hævelse. I Kiropraktik i Centrum råder vi over den kraftfulde K- Laser som et effektivt supplement til den kiropraktiske behandling.
Hvad sker der ved en Laserterapi?
Laserbehandling er smertefri. Den frigivne energi øger blodcirkulationen, trækker væske, ilt og næringsstoffer til det beskadigede område. Dette skaber et optimalt helbredende miljø, der reducerer betændelse, hævelser, muskelkramper, stivhed og smerte. Det skadede område vender tilbage til sin normaltilstand, så funktionen i det behandlede område genoprettes, og smerten mindskes.
Hvor tit skal der behandles?
Akutte tilstande kan behandles daglig, især hvis de er ledsaget af betydelige smerter. Mere kroniske problemer responderer bedre, når behandling gives to til 3 gange om ugen, aftagende til en gang hver uge eller hver anden uge afhængig af den opnåede effekt.
Hvor mange behandlinger skal der til?
Det afhænger af hvilken tilstand, der behandles. For nogle akutte tilstande vil en til seks behandlinger være tilstrækkeligt. Tilfælde af en mere kronisk karakter kræver måske 10-15 behandlinger.
Gør det ondt? Hvordan føles en behandling?
Behandlingen er ikke ubehagelig. Ofte mærker man intet. Lejlighedsvis føles mild, lindrende varme eller prikken. Områder med smerte eller betændelse kan kortvarigt efter en behandling være mere følsom, inden smertereduktion indtræder.
Laserterapi kan hjælpe f.eks. ved:
- Slidgigt
- Ledsmerter
- Seneskader
- Hævelser og blodansamlinger
- Forstuvninger
- Muskelskader
- Irriteret brusk på indersiden af knæskallen
- Hælspore
- Fibromyalgi
- Diabetiske fodsår
- Væskeophobning
- Smerter efter operation
- Brystbetændelse
- Sårede brystvorter