fbpx

Osteopati

  • Klinikken Nørreport

Hvad er osteopati?

Osteopati er en medicinsk videnskab, som søger at genskabe menneskets korrekte funktion. Balancen mellem knogler, muskler og nervesystem stimuleres og gøres optimal ved hjælp af manuel behandling. En osteopat arbejder med kroppens funktionelle problemer og søger at skabe  ligevægt i kroppens forskellige systemer – nerver, muskler, knogler, organer, kranie – og alle de strukturer som har forbindelse til bindevæv samt blodkar og nerver. Udover dette rådgives der til en bedre sundhedstilstand.

En osteopat behandler kun med hænderne gennem manipulation, tryk og stræk – uden brug af medicin, nåle eller andre kirurgiske instrumenter. Osteopati kaldes også manuel medicin, fordi en osteopat alene ved at bruge sine hænder stiller diagnose, lindrer smerter og fjerner de blokeringer, der generer og plager din krop og nedsætter din bevægelighed og udfoldelsesmulighed.

Hvordan fungerer osteopati?

Ved at fjerne blokeringer og forbedre leddenes bevægelsesudslag og -kvalitet, korrigeres funktionsindskrænkninger og funktionelle forandringer i led og kroppens bløde væv. Behandlingen kan forbedre kredsløbet og drænagen i det berørte område, hvilket fremmer helbredelsen ved at forbedre nærings- og ilttilførelsen til vævet og fjerne stofskifteprodukter/affaldsstoffer.

Nervernes funktion påvirkes ligeledes. Dette sker ved at nerver, der har siddet i klemme eller fået tryk, frigøres samt sikres en tilstrækkelig blodforsyning. Osteopati er effektivt ved såvel akutte problemer som skader og gener, der er opstået over længere tid.

Filosofien bag osteopati?

Hos en osteopat vil du blive behandlet ud fra 3 grundlæggende principper:

  • Kroppen er en helhed og skal betragtes/behandles som sådan
  • Kroppen kan under de rigtige betingelser helbrede sig selv
  • Kroppens struktur og funktion er afhængige af hinanden

Osteopaten er specialiseret i at se på, hvordan forskellige dele af kroppen – knogler, led, bindevæv, muskler, organer mm. – arbejder og påvirker hinanden.

Netop ved at betragte kroppen som en helhed og arbejde sig ind på de dybereliggende årsager til symptomerne, opstår der hurtigt effektive og holdbare resultater ved en osteopatisk behandling. Dette ses ofte allerede efter et kort behandlingsforløb.

Derfor slutter selve behandlingen ikke, før osteopaten så at sige har gjort sig selv overflødig. Når den optimale balance i kroppen er genskabt, vil osteopaten nemlig rådgive patienten omkring, hvilke værktøjer og muligheder, det kan f.eks. være øvelser, der skal til for at fastholde denne optimale funktion.

Osteopater

Læs mere om behandleren: Micala Bendix

Micala Bendix

Osteopat