fbpx

Fodsmerter

Fodens opbygning og struktur er kompleks og sammensat, hvor store kræfter skal overføres gentagne gange på knogler og led selv ved almindelig dagligdags bevægelse.

Overpronation af bagfoden under gang kan føre til belastningsskader i fod, ankel, underben, knæ og hofte.

De typiske overbelastningsskader er betændelse i akillessenen, betændelse af svangsenen og betændelse under hælpuden som kaldes hælspore.

Din kiropraktor kan undersøge, om der er en biomekanisk årsag til skadens opståen. Det kan skyldes en fejlstilling, eventuelt medfødt, eller nedsat styrke eller bevægelighed i et eller flere led. Hvis det er tilfældet kan kiropraktoren ved hjælp af manipulation ofte frigøre spændte eller låst led i foden og hermed forbedre de biomekaniske belastningsforhold.

Behandlingen

Ved behandlingen er det vigtigt, at man sikrer sig, at foden har den fornødne bevægelighed, stabilitet og at man samtidig opnår en optimal udgangsstilling for overførsel af kræfter fra foden til underlaget. Det sikres bedst ved en kombination af mobilisering af led, træning af muskler og eventuelt med funktions korrigerende skoindlæg for at understøtte  fodens kontakt med underlaget.