fbpx

Knæproblemer

Mange patienter henvender sig med til kiropraktor med klager om knæsmerter.  Hos nogle er skaden opstået akut ved et specifikt traume - som et vrid eller et slag i knæet. Hos andre er smerterne kommet snigende over længere tid, uden patienten selv rigtigt kan forklare hvorfor.

Her er kiropraktoren specialist i at finde ud af, om årsagen til smerten skyldes en skade på knæets knogle og brusk strukturer (f.eks slidgigt), - eller er der tale om skader eller overbelastning af knæet meniske, korsbånd eller side stabiliserende ledbånd.

Hvis smerten er kommet snigende over længere tid, finder kiropraktoren ofte årsagen i tilstødende led som fødder, ankel eller hofte og lænd. Det vil din kiropraktor kunne identificere og målrette behandlingen til den primære årsag til knæsmerterne.

Nogle knæsmerter er såkaldt meddelte eller refererede smerter fra f.eks lænd eller bækkenled og vil kunne behandles effektivt ved specifikt til rettet  behandling her.

I Kiropraktik i Centrum har vi mulighed for at tage røntgen af dine knæ for at kunne stille en specifik diagnose. I de fleste tilfælde er der ikke tale om nogen egentlig gigtsygdom men om et biomekanisk problem, som kan afhjælpes med kiropraktisk behandling. Behandlingen vil bestå af ledfrigørende manipulation eller mobilisering, bløddelsteknikker samt instruktion i specifikke øvelser.

Desuden vil råd om forskellige ergonomiske tiltag være afgørende for at kunne genoptræne og herved genoptage normal aktivitet, uanset om man er motionist eller aktiv elitesportsudøver.

Årsagen til smerter i knæ smerter kan også skyldes fejlstillinger i foden eller forkert fodtøj og derfor kan det også være aktuelt at få Kiropraktik i Centrums fodterapeut til at fremstille et specialfremstillet indlæg til dine sko.