fbpx

Nakkesmerter

Da nakken (fra nederste del af kraniet til øverste del af skuldrene) spiller en central rolle for bevægelse af vores krop, kan smerter i denne region skabe ekstremt ubehag, være til stor gene og påvirke patientens dagligdag i betragtelig grad.  

Hvad er smerter i nakken?

Ordet ’nakkesmerter’ dækker over både akutte smerter i nakken og kroniske smerter i nakken. Størstedelen af mennesker vil i løbet af deres liv, opleve en eller flere perioder med nakkesmerter.

Akutte nakkesmerter

Akutte nakkesmerter er en ubehagelig tilstand, hvor smerter i nakken opstår som følge af forkerte bevægelser som f.eks. ryk, vrid eller låsning. Ikke alle akutte nakkesmerters oprindelse er mulig at klarlægge, og derfor kan bred/generel beskrivelse som ’hold i nakken’ være nødvendig at bruge. Akutte nakkesmerter er desuden årsag til mange sygemeldinger, derfor er det vigtigt at få rette diagnose og rette behandling iværksat hurtigt så smerterne forsvinder.

Kroniske nakkesmerter

En kronisk smerte er betegnet ved en ømhed, som har stået på i mere end tre måneder. Kroniske nakkesmerter kan føre til yderligere problemer, da nakkens centrale rolle i rygsøjlens bevægelsesmønster påvirkes ved, at man bliver bange for bevægelse af frygt for mere smerte og derfor påbegynder et unaturligt bevægelsesmønster, som kan føre til overbelastningsproblematikker i f.eks. ryg eller skuldre og dermed øge risiko for  nye skader. Spændinger i andre dele af kroppen er meget almindelige følger af nakkesmerter. Disse spændinger kan føre til hovedpine, træthed eller snurrende og prikkende fornemmelser i forskellige regioner. Der kan opstå en ond cirkel af smerter, ømheder og ubehag, som kan gøre det svært at fastlægge en diagnose og dermed hjælpe til at nedbryde smerterne – især hvis ikke der handles tidligt i forløbet.

Hvordan behandles nakkesmerter?

Da årsager til nakkesmerter kan være komplekse, er det forskelligt, hvordan de behandles. Hos Kiropraktik i Centrum arbejder vi bl.a. med følgende behandlingsformer:

  • Kiropraktik
  • Osteopati
  • Massage
  • Fysioterapi
  • Akupunktur

Vi er klar til at hjælpe med at finde smerternes oprindelsessted og følger den enkelte patient løbende i et tilpasset forløb på vores klinik midt i København. Kontakt os i dag på telefonnummer 33123920 eller på mail info@kiropraktikicentrum.dk for at høre mere.