fbpx

Smerter i armen / Tennisalbue / Musearm

Tennis og golfalbue

De typiske problematikker i albuen skyldes tennis og golfalbue, som i langt de fleste tilfælde ikke har noget med de pågældende sportsgrene at gøre. De er begge overbelastnings tilstande som desværre begge kan være meget plagsomme og meget vanskelige at slippe af med hvis ikke man identificerer og indstiller eller modificerer den overbelastede aktivitet i tide. Kroppens naturlige reaktion på overbelastning er inflammation – en irritation i vævet som minder om betændelse men ikke som ikke har noget med bakterier eller virus at gøre. Ved tennis- og golfalbuer er det senen til de muskler som spænder fra albuen og ned til håndleddet, der bliver ramt.

Tennisalbue opstår efter kraftfulde belastninger som at vride karklude, løfte vægte, spille tennis eller blot vedvarende belastning af de muskler som vipper hånden bagover som, når du holder en pc-mus. Man oplever smerter på ydersiden af albuen. Ved golfalbue opleves smerter på indersiden af albuen som følge af mange eller kraftfulde kast eller dårlig golfteknik.

Udover at rådgive om forskellige smertelindrende tiltag kan kiropraktoren med god effekt behandle overbelastningssymptomer omkring albue. Fælles for tennis- og golfalbue er, at når symptomerne er faldet til ro vil kiropraktoren/fysioterapeuten iværksætte et genoptræningsprogram for dig.

Håndled

Smerter i håndleddet kan have mange årsager som har vidt forskellige symptomer og derfor også forskellige behandlingsstrategier.

Håndleddet består af otte små knogler som danner endnu flere led med hinanden som skal fungere godt sammen for at hånden kan bevæges frit. Kiropraktoren har mulighed for at undersøge leddenes funktion og hvis nødvendigt mobilisere dem og derved afhjælpe dårlig funktion og smertefuld led.

Udover knogler, er der en masse sener, der passerer håndleddet igennem seneskeder, som ofte kan blive irriterede og betændte.

Flere nerver skal på deres vej fra armen ned til hånden igennem meget trange forhold i håndleddet og kan derfor blive klemt. Hvis der er overbelastning af muskler, sener, led, eller som ved gravide. Her er det vigtig at finde den nøjagtige årsag til symptomerne så korrekt behandling kan iværksættes.