fbpx

Smerter mellem skulderblade

Smerter mellem skulderbladene er en meget almindelig tilstandsform, som mange mennesker oplever i løbet af deres liv. Smerterne kan skyldes flere forskellige ting. F.eks. gradvis låsning af de små led i rygsøjlen (facetledssyndrom) eller overbelastning af musklerne omkring skulderbladene og ryggen. At have ondt mellem skulderbladene er naturligvis ikke rart. Smerter kan ofte forværres blot ved indånding eller ved bevægelse af øvrige kropsdele som f.eks. arme eller nakke. Det kan være en ond spiral af spændinger og ømheder hurtigt opstå, hvilket kiropraktisk behandling kan være en stor hjælp til forebyggelse af.

Hvor stammer smerterne fra?

Smerterne kan stamme fra ryggen

Mange former for facetledssyndrom og smerter mellem skulderbladene stammer fra ryggen og kommer snigende over længere tid. Er smerten f.eks. krampagtig, stråler den fra ryggen frem mod brystet og har den varet i mere end 24 timer, er det klare tegn på, at oprindelsesstedet er ryggen.

  • Én forkert bevægelse kan være synderen

Årsagen som ligger til grund for smerter mellem skulderbladene er ofte én simpel, forkert bevægelse, som giver akutte smerter, der hurtigt kan udvikle sig til at være særdeles intense. Det kan være et tungt løft, som ikke er foretaget ved hjælp af den rette teknik, eller et buk efter en tabt genstand, som pludselig føles låsende.

Kontorarbejde kræver den rette træning af musklerne

Når smerterne mellem skulderbladene kommer fra musklerne, har de ofte udviklet sig over en længere periode, og sådanne symptomer ses især ved f.eks. personer, der arbejder med statisk og ensformigt arbejde på eksempelvis et kontor. Det er nødvendigt at have stærke muskler i ryg, nakke og skuldre, for at kroppen kan holde til, at man sidder eller står i sammen stilling mange timer om dagen, da musklerne ellers nemt kan blive overbelastet og lede til spændinger og vedvarende smerter.

Hvornår bør du opsøge en læge?

Mange patienter vælger at opsøge egen læge, når de mærker smerter mellem skulderbladene, men i langt de fleste tilfælde er dette ikke nødvendigt. Det kan være en god idé at få tjekket smerterne, da de let kan forveksles med symptomer på hjertesygdomme, men der er ingen grund til at være bange for dette, da det i mange tilfælde viser sig, at smerterne skyldes facetledssyndrom og derfor kan behandles effektivt med kiropraktisk behandling. Du kan kontakte os hos Kiropraktik i Centrum på telefonnummer 33123920 for at høre mere om, hvad vi kan gøre for dig.